Palma

Babka czekoladowa

Babka czekoladowa

2 szklanki cukru

2 szklanki mąki

3 łyżki ciemnego kakao

6 jajek

10 łyżek wody

1 łyżeczka proszku do pieczenia

1 Palma

Krok po kroku

KROK 1

Palmę, wodę, kakao i cukier zagotować. Odlać pół szklanki, a resztę ostudzić.

KROK 2

Do ostudzonej masy czekoladowej dodać żółtka, mąkę, proszek do pieczenia i wymieszać.

KROK 3

Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie wymieszać do połączenia.

KROK 4

Foremkę wysmarować Palmą i obsypać bułką tartą. Przelać równomiernie ciasto i piec ok. 60 minut w 180 stopniach.

KROK 5

Jeszcze ciepłą babkę wyjąć z foremki i polać pozostałą polewą. Posypać kandyzowaną skórką z pomarańczy.