Palma

Biscotti z pistacjami i białą czekoladą

Poziom trudności Łatwy
Czas Do godziny
Biscotti z pistacjami i białą czekoladą

Składniki:  

300 g mąki pszennej  

100 g cukru drobnego  

150 g margaryny Palma   

2 jajka  

½ łyżeczki proszku do pieczenia 

Szczypta soli  

150 g białej czekolady  

100 g niesolonych, łuskanych pistacji  

Krok po kroku

Krok 1

Czekoladę i pistacje pokroić. 

Krok 2

Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem, solą. Dodać Palmę i jajka, zagnieść ciasto. Wsypać czekoladę i pistacje, zagnieść ponownie. Uformować dwa półokrągłe wałki. Piec w temp. 180C przez około 25 minut (na jasnozłoty kolor).  

Krok 3

Wyjąć z piekarnika, pokroić wałki na małe ciasteczka. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i ponownie piec w temperaturze 170°C przez około 12-15 minut, aż uzyskają bardziej złocisty, lekko brązowy kolor. Ostudzić.

I gotowe!