Palma

Blok czekoladowy

Poziom trudności Łatwy
Czas Do godziny
Blok czekoladowy

Składniki

250 g margaryny Palma
500 g mleka w proszku
150 g cukru
120 ml mleka
40 g kakao
szczypta soli
100 g rodzynek
100 g herbatników
100 g orzechów włoskich

Krok po kroku

Krok 1

Palmę rozpuścić wraz z mlekiem, cukrem, kakao i solą. Dodać mleko w proszku, wymieszać.

Krok 2

Herbatniki pokruszyć, orzechy lekko posiekać.

Krok 3

Dodać wraz z rodzynkami do masy czekoladowej. Wymieszać. Schłodzić. Gdy masa zacznie tężeć przełożyć ją do plastikowej, okrągłej butelki (z odciętymi końcówkami), aby uzyskać owalny kształt bloku. Schłodzić w lodówce (najlepiej całą noc).

Smacznego!