Palma

Cake popsy

Poziom trudności Łatwy
Czas Do godziny
Cake popsy

350 g pokruszonych ciastek owsianych  
150 g masła orzechowego 
100 g bardzo drobno posiekanych migdałów  
100 g białej czekolady  
70 g margaryny Palma 
50 g cukru pudru  
¼ łyżeczki soli  

Polewa i dekoracja: 

200 g czekolady deserowej  
30 g margaryny Palma  
50 ml śmietanki 30%  
50 g czekolady białej  
5 g margaryny Palma  
20 ml śmietanki 30% 
Wiórki czekoladowe 

Krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki na cake popsy umieścić w misce, wymieszać. Dłońmi uformować kulki, nadziać na patyczki. Schłodzić w lodówce.  

Krok 2

Czekoladę gorzką rozpuścić z 30 g Palmy i 50 ml śmietanki, białą – z pozostałą Palmą i śmietanką.  

Krok 3

Zanurzyć schłodzone kulki w czekoladzie, polać strużkami czekolady białej lub posypać wiórkami czekoladowymi.