Palma

Ciasteczka dla Mamy

Poziom trudności Łatwy
Czas Do godziny
Ciasteczka dla Mamy

Składniki:  

200 g mąki pszennej  
100 g mąki migdałowej 
120 g cukru pudru 
150 g margaryny Palma  
1 jajko  
1 ugotowane żółtko  
Sok z 1 cytryny i skórka z niej otarta  
Cukier puder do oprószenia  

Krok po kroku

Krok 1

Na stolnicę dodać obydwie mąki, cukier puder, Palmę, posiekać nożem. Wbić jajko, dodać ugotowane żółtko, sok i skórkę z cytryny, zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez około 30 minut.  

Krok 2

Rozwałkować, wykrawać foremką kwiatuszki. Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temp. 190°C przez około 15 minut (na jasnozłoty kolor).  

Krok 3

Ostudzić, oprószyć cukrem pudrem.