Palma

Ciasto czekoladowe

Poziom trudności Łatwy
Czas Do godziny
Ciasto czekoladowe

Składniki

300g mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
50 g kakao ,
3 jajka,
100g cukru,
1 cukier waniliowy,
300 ml mleka,
50 ml oliwy,
100g Palmy,
5 łyżek powideł śliwkowych.
Polewa:
50g śmietanki 30%,
100g czekolady deserowej,
wiórki kokosowe,
płatki migdałów.

Krok po kroku

Krok 1

Mąkę przesiewamy z kakao i proszkiem do pieczenia. Wszystko razem mieszamy.

Krok 2

W misce ubijamy jajka razem z cukrem i cukrem wanilinowym. Dodajemy mleko, olej oraz roztopioną Palmę.

Krok 3

Na sam koniec dodajemy powidła śliwkowe oraz przesianą mąkę. Wszystko razem mieszamy i wylewamy na blaszkę do pieczenia. Pieczemy 45 min. w 180 stopniach. Gotowe ciasto polewamy czekoladą i wiórkami kokosowymi.

I gotowe!