Palma

Ciasto Milky Way  

Poziom trudności Łatwy
Czas 3 godziny
Ciasto Milky Way  

Składniki: 

Krem:  

150ml mleka  

200g cukru  

200g mleka w proszku  

200g margaryny Palma  

Polewa:  

150g czekolady mlecznej  

25g margaryny Palma  

50ml śmietanki 30%  

Dodatkowo: 

Około 350g czekoladowych/kakaowych herbatników  

Szklanka mleka  

Krok po kroku

Krok 1

Przygotować krem. W garnuszku wymieszać mleko, cukier i mleko w proszku. Podgrzewać, mieszając, do rozpuszczenia składników.

Ostudzić, a następnie wstawić do lodówki na około godzinę, aby masa stężała 

Krok 2

Palmę zmiksować na puszystą masę. Stopniowo wlewać masę mleczną, zmiksować 

Krok 3

Herbatniki namoczyć w mleku. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć warstwę herbatników.

Nałożyć krem, ponownie warstwę herbatników, krem, warstwę herbatników.

Krok 4

Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej wraz z Palmą i śmietanką. Polać wierzch ciasta. Całość schłodzić, pokroić na porcje 

I gotowe!