Palma

Ciasto z awokado

Poziom trudności Łatwy
Czas Do godziny
Ciasto z awokado

Składniki: 

330 g mąki pszennej  
200 g Palmy 
150 g cukru pudru  
3 jajka  
1 awokado  
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia  
1 płaska łyżeczka sody  
Szczypta soli  

Dodatkowo: 

120 g białej czekolady  
Maliny do dekoracji  

Krok po kroku

Krok 1

Palmę zmiksować, dodać do niej cukier puder i żółtka, zmiksować. Dodać awokado, zblendować blenderem. Wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą i solą. Wymieszać. Dodać ubite białka, wymieszać.

Krok 2

Wyłożyć ciasto do formy keksowej, piec w temp. 170 stopni celsjusza przez około 45 minut. Ostudzić. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Polać wierzch ciasta, udekorować malinami.  

Smacznego!