Palma

Crumble z truskawkami

Poziom trudności Łatwy
Czas Do 30 minut
Crumble z truskawkami

Składniki: 

150 g mąki pszennej krupczatki  
100 g cukru pudru  
150 g margaryny Palma  
Około 700 g truskawek + 50 g cukru pudru + 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej  
Lody o ulubionym smaku  

Krok po kroku

Krok 1

Truskawki umyć, odszypułkować, pokroić. Dodać cukier puder i mąkę ziemniaczaną, wymieszać.  Mąkę pszenną, cukier puder i Palmę rozgnieść w palcach tworząc kruszonkę. Wstawić do lodówki na 15 minut.  

Krok 2

Przygotowane truskawki wsypać do naczynia do pieczenia, wierzch posypać kruszonką. Piec około 20 minut w temp. 180C. Podawać na ciepło z lodami.  

I gotowe!