Palma

Deser owocowy

Poziom trudności Łatwy
Czas Do 30 minut
Deser owocowy

Składniki:

2 jajka 
70 g cukru 
40 g Palmy 
60 g mąki pszennej 
20 g kakao 
200 g mascarpone 
200 ml śmietanki 30% 
50 g truskawek 
560 g borówek 

Krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę.  Do masy dodajemy kolejno rozpuszczoną Palmę oraz mąkę z kakao.  

 

Krok 2

Powstałe ciasto wylewamy do formy o wymiarach 20 cm.  Pieczemy w 165 stopniach przez 20 minut.  Śmietankę ubijamy z mascarpone. 

Krok 3

Ostudzone ciasto kruszymy. Do szklanek wykładamy ciasto na to krem, zmiksowane owoce, biszkopt, krem.  Wszystko dekorujemy świeżymi owocami.  

 I gotowe!