Palma

Gofry z bitą śmietaną i owocami

Gofry z bitą śmietaną i owocami

250g mąki

1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

3 łyżeczki cukru pudru

350g mleka

2 jajka

100g rozpuszczonej Palmy

Krok po kroku

KROK 1

Palmę rozpuszczamy i studzimy. Do miski wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i cukier puder, mieszamy.

KROK 2

Dodajemy jajka, mleko i ostudzoną Palmę. Mieszamy lub miksujemy aż masa będzie jednolita. Zostawiamy na ok. 10- 15 minut.

KROK 3

Wykładamy po jednej chochli na rozgrzaną gofrownicę i pieczemy od 3-5 minut w zależności od  gofrownicy, aż do zarumienienia.

KROK 4

Studzimy na kratce, aby odparowały i zrobiły się kruche. Podawać z bitą śmietaną i owocami.