Palma

Góra lodowa

Poziom trudności Średni
Czas 3 godziny
Góra lodowa

Składniki:

1 opakowanie okrągłych biszkoptów  
Około 300 g kakaowych herbatników  
200 g białej czekolady  
100 g czekolady gorzkiej  
40 g margaryny Palma  
1 opakowanie budyniu śmietankowego  
400 ml mleka  
150 g cukru  
250 g margaryny Palma  
Około 200 ml mleka do moczenia herbatników  

Krok po kroku

Krok 1

Budyń ugotować na mleku wraz z cukrem, ostudzić. 250 g Palmy zmiksować, dodawać stopniowo budyń, zmiksować. Następnie dodać 100 g rozpuszczonej i ostudzonej białej czekolady, zmiksować.  

Krok 2

Herbatniki moczyć w mleku, ułożyć z nich pierwszą warstwę ciasta.  

Nałożyć połowę kremu, przykryć warstwą herbatników. Nałożyć drugą połowę kremu, w którą wcisnąć przekrojone na połówki okrągłe biszkopty.  

Krok 3

Czekoladę białą i gorzką rozpuścić wraz z 20g Palmy. Polać polewami wierzch ciasta. Schłodzić.