Palma

Lodowa tarta malinowo-kokosowa

Poziom trudności Łatwy
Lodowa tarta malinowo-kokosowa

Składniki: 

Spód: 
230 g ciastek owsianych,  
70 g bardzo drobno posiekanych migdałów w skórce, 
80 g roztopionej Palmy. 

Nadzienie: 
360 g malin,  
500 g jogurtu kokosowego, 
3 płaskie łyżki wiórków kokosowych, 
około 80 g cukru pudru. 

Dekoracja: 
kokos w płatkach, 
świeże maliny. 

Krok po kroku

Krok 1

Ciastka pokruszyć, dodać migdały i Plamę, wymieszać. Wyłożyć masę na spód foremki do tarty. Schłodzić w lodówce przez około 30 minut.  

Krok 2
Maliny zblendować z cukrem pudrem. Dodać jogurt kokosowy i wiórki, wymieszać. Wylać masę na ciasteczkowy spód. Wyrównać, wstawić do zamrażarki na noc.  

Krok 3

Przed podaniem wierzch udekorować świeżymi malinami i kokosem w płatkach.

Smacznego!