KROK 1
Składniki na ciasto kruche, oprócz jajka, przesiekać nożem. Po otrzymaniu konsystencji przypominającej piasek dodać jajko. Zagnieść ciasto, wyłożyć foremki na tarty, wstawić do zamrażarki na 30 minut.
Po tym czasie piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni C przez 15-17 minut, do złotego koloru. Wystudzić.
KROK 2
Przygotować krem. Żelatynę zalać zimną wodą i odstawić do napęcznienia. W garnuszku umieścić sok z cytryny, skórkę, cukier, jajka i żółtka. Całość podgrzewać na małym ogniu, cały czas mieszając, aż masa wyraźnie zgęstnieje. Odstawić. Gdy masa będzie miała 45 stopni C, połączyć ją z Palmą i żelatyną, całość zblendować. Gotową masą wypełnić spody tartaletek. Wstawić do lodówki.
KROK 3
Ubić białka na bezę dodając cukier łyżka po łyżce. W tym samym czasie zagotować cukier z wodą. Gdy syrop będzie miał temperaturę 118 stopni C, powolnym strumieniem dolewać go do ubitych białek, w których cukier całkowicie się już rozpuścił. Ubijać bezę, aż całkowicie się ostudzi. Przełożyć do rękawa cukierniczego i udekorować nią tarteletki. Z wierzchu można opalić bezę palnikiem. Smacznego!