Palma

Muffiny/babeczki czekoladowe

Poziom trudności Łatwy
Czas Do 30 minut
Muffiny/babeczki czekoladowe

Składniki

Muffiny:
180 g mąki pszennej
80 g rozpuszczonej margaryny Palma
80 g cukru
80 g mleka
3 łyżki kakao
2 jajka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczka sody oczyszczonej

Krem:
150 g margaryny Palma
80 g cukru pudru
3 łyżki kakao
Czekoladowa posypka

Krok po kroku

Krok 1

Mąkę, proszek, sodę, kakao i cukier wymieszać. W drugiej misce wymieszać mleko, Palmę i jajka. Wlać mokre składniki do suchych, wymieszać trzepaczką. Nałożyć ciasto do papilotek na muffiny. Piec w temp. 180C przez około 35 minut (do suchego patyczka). Ostudzić.

Krok 2

Palmę zmiksować z cukrem pudrem, dodać kakao, zmiksować.

Krok 3

Ostudzone muffiny posmarować grubą wartwą kremu kakaowego. Wierzch posypać czekoladową posypką.

Smacznego!