Palma

Pudding z chałki 

Poziom trudności Łatwy
Czas Do 30 minut
Pudding z chałki 

Składniki: 

600 g sera w wiaderku  

400 ml mleka  

150 g cukru  

80 g roztopionej Palmy

2 jajka 

Opcjonalnie kilka kropel pasty waniliowej  

Chałka  

2-3 jabłka  

1 łyżka Palmy 

2 łyżki cukru trzcinowego  

3-4 łyżki migdałów w słupkach (lub innych orzechów) 

Krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać, pokroić. Na patelni rozpuścić łyżkę Palmy, dodać jabłka i cukier trzcinowy. Podprażyć na patelni około 10 minut.  

Krok 2

Ser, mleko, cukier, roztopioną Palmę, jajka oraz pastę z wanilii wymieszać.

Krok 3

Chałkę pokroić na kromki, ułożyć w brytfance. Wlać masę serową, nałożyć jabłka, posypać migdałami. Piec w temp. 180°C przez około 15-20 minut.  

I gotowe!