Palma

Sernik klasyczny

Poziom trudności Średni
Czas Do godziny
Sernik klasyczny

Składniki

Ciasto:
250 g mąki krupczatki
150 g margaryny Palma
150 g cukru pudru
2 łyżki śmietany 18% lub gęstego jogurtu
1 jajko

Masa serowa:
1 kg sera w wiaderku
2 jajka
170 g cukru pudru

Krok po kroku

Krok 1

Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto, schłodzić w lodówce przez około 30 minut. Wszystkie składniki na masę serową umieścić w misce, zmiksować.

Krok 2

Wszystkie składniki na masę serową umieścić w misce, zmiksować.

Krok 3

Schłodzone ciasto rozwałkować, wyłożyć nim dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć w kilku miejscach widelcem. Wylać masę serową. Całość piec w temp. 180C przez 65 minut. Kroić po ostudzeniu.

Smacznego!