Palma

Szarlotka z kruszonką i lodami w słoiczku

Poziom trudności Łatwy
Czas Do 30 minut
Szarlotka z kruszonką i lodami w słoiczku

Składniki

Jabłka:
1 kg jabłek
2 łyżki margaryny Palma
100 g trzcinowego cukru
1 łyżeczka cynamonu

Kruszonka:
200 g ciasteczek owsianych
40 g margaryny Palma
1 łyżeczka cynamonu

Dodatkowo:
Lody waniliowe

Krok po kroku

Krok 1

Jabłka obrać, pokroić w kostkę, dodać cynamon i cukier, wymieszać. W garnuszku rozpuścić margarynę, dodać jabłka, smażyć na średnim ogniu, aż zmiękną. Ostudzić.

Krok 2

Ciasteczka bardzo drobno pokruszyć, wymieszać z cynamonem. Dodać rozpuszczoną margarynę, wymieszać. 1/3 odłożyć, pozostałą część wsypać na dno słoiczków.

Krok 3

Na warstwę z ciasteczek nałożyć ostudzone jabłka, gałkę lodów. Wierzch posypać kruszonką.

Smacznego!