Palma

Tarta z owocami

Poziom trudności Łatwy
Czas Do godziny
Tarta z owocami

Składniki: 

Ciasto: 

300 g mąki pszennej  
120 g cukru pudru  
200 g margaryny Palma  
1 jajko  
1 łyżeczka proszku do pieczenia  
½ łyżeczki soli 

Krem: 

250 g serka mascarpone  
250 śmietanki 30% 
200 g białej czekolady   
170 g cukru pudru  
100 g margaryny Palma  
50 g mleka w proszku  
Świeże owoce do dekoracji: morele, porzeczki, truskawki, maliny, borówki  

Krok po kroku

Krok 1

Ze składników na ciasto zagnieść kruche ciasto. Schłodzić w lodówce przez 30 minut. Następnie wyłożyć nim dno foremki na tartę. Piec 30 minut w temp. 180C. Ostudzić.  

Krok 2

Wszystkie składniki na krem umieścić w rondelku, podgrzewać mieszając do całkowitego rozpuszczenia. Ostudzić, a następnie schłodzić w zamrażarce przez 2-3 godziny. Zmiksować na puszysty krem. Wyłożyć na ostudzony, kruchy spód. Wygładzić. Ułożyć owoce. Schłodzić w lodówce przed pokrojeniem.  

I gotowe!