Palma

Ucierane z truskawkami

Poziom trudności Łatwy
Czas Do godziny
Ucierane z truskawkami

Składniki: 

3 jajka 
85 g cukru 
100 g Palmy 
160 g mąki pszennej 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
400 g truskawek 
2 łyżki budyniu 

Kruszonka: 

75 g mąki pszennej 
50 g cukru 
50 g Palmy 

Krok po kroku

Krok 1

Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę 

Krok 2

W międzyczasie rozpuszczamy Palme. Dodajemy chłodną do ubitych jajek z cukrem.  Na koniec dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy delikatnie. Truskawki myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę, obsypujemy budyniem. wykładamy na ciasto. 

Krok 3

W misce mieszamy składniki i wykładamy na truskawki. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni (góra-dół) przez około 70 minut, do suchego patyczka.