Palma

Naleśniki w tyrolskim stylu  

Poziom trudności Łatwy
Czas Do godziny
Naleśniki w tyrolskim stylu  

Składniki: 

Ciasto: 

3 jajka  

220 g mąki  

40 g Palmy

50 g cukru  

150 ml mleka 

Olej do smażenia  

Do podania:  

Dżem lub konfitura o ulubionym smaku  

Cukier puder do oprószenia  

Krok po kroku

Krok 1

Białka oddzielić od żółtek i ubić na pianę wraz z cukrem 

Krok 2

Do białek dodać żółtka, wsypać mąkę, wlać mleko i rozpuszczoną Palmę, wymieszać delikatnie 

Krok 3

Olej rozgrzać. Na rozgrzany tłuszcz wlewać masę (za pomocą lejka) kształtując okrągłe wzory. Smażyć na złoty kolor z dwóch stron. Odsączyć na papierowym ręczniku, oprószyć cukrem pudrem. Podawać z konfiturą 

I gotowe!